Interieur en styling advies

 

 

 

Interieur en styling advies

MIJN VISIE op interieur en styling advies

Mijn naam is Petra Daling. Sinds januari 2019 ben ik met veel plezier eigenaresse van een bedrijf op het gebied van interieur en styling advies.

Een huis is iets bijzonders. Een plek op de wereld die van en voor jou is, waar jij je kunt terugtrekken, kunt ontspannen, kunt opladen of juist een plek van delen en ontmoeten. Een prettig huis is van grote betekenis voor mensen.

Juist door deze grote betekenis en invloed van een interieurontwerp, vind ik het zo fascinerend om me daarin te verdiepen en verbeteringen aan te brengen.

 

 

 

 

Klopt het?

Een interieur moet kloppen. Zowel in esthetische als in praktische zin. Het moet een sfeervolle plek zijn waar jij je thuis voelt en die voor jou werkt. Ik wil je helpen om die te vinden. Mijn interieur en styling advies sluit aan op jouw persoonlijke wensen.

Esthetiek

Bij het ontwerpen van een interieur ben ik op zoek naar balans tussen enerzijds rust en eenheid en anderzijds spanning. Door een bepaalde selectie van kleuren en materialen als basis te kiezen en terug te laten komen ontstaat er rust. Ook is het belangrijk dat er spanning in het ontwerp zit. Dit wordt gecreëerd door het werken met uiteenlopende texturen en bijvoorbeeld kleuraccenten. Het mixen van stijlen kan hier ook aan bijdragen. Het gaat bij een goed ontwerp om veel meer dan alleen zorgen dat alles goed bij elkaar past. Als het daarbij blijft, loop je het risico dat het interieurontwerp onpersoonlijk en saai wordt; een beetje het “showroom-effect”;)

Interieur en styling advies

Praktisch

Zoals gezegd moet een interieurontwerp ook in praktische opzicht goed in elkaar zitten. Welke functie(s) heeft een ruimte en hoe laat je die terugkomen in de indeling? Is de ruimte zo ingedeeld dat je er optimaal en prettig gebruik van kunt maken? Als een indeling niet klopt geeft dit onrust, onbehagen en frustratie en het kan er zelfs toe leiden dat bepaalde ruimtes worden gemeden.

 

WERKWIJZE interieur en styling advies

Samenhang

Ik wil je helpen bij het ontwerpen en/of realiseren van het interieur waar jij van droomt. Door middel van een moodboard, een plattegrond met indeling en een kleuren- en materialenplan maak ik een interieurontwerp. De styling hoort daar ook bij. Zo adviseer ik over passende accessoires  en meubels. Het is erg belangrijk dat het hele ontwerp een samenhangend geheel wordt.

Schildersdoek

Mijn voorliefde voor tekenen en schilderen komt tot uiting in de manier waarop ik ontwerp. Ik begin met het maken van een basis van kleuren, materialen en texturen. Dit is als het ware het schildersdoek. Door het aanbrengen van de juiste accessoires en andere accenten vullen we dit canvas verder in. Dit is het styling gedeelte van het interieur.

interieur en styling advies

Plan

Door samen te kijken naar stijlen, kleuren en materialen, ontdekken we wat jou aanspreekt (en wat niet ;). Door jouw voorkeuren vast te stellen, ontstaat er een basis voor een interieurplan. Dit helpt je om samenhang te creëren en geeft richting aan de keuzes die je verder gaat maken voor je interieur. Zo ontstaat er rust en eenheid. Het interieurplan is als het ware een routekaart die je kunt gebruiken om de eindbestemming te bereiken; een prachtig interieur dat helemaal bij jou past!

Persoonlijk

Ik hou van een persoonlijke aanpak. De eerste stap is altijd een vrijblijvend gesprek. Ik kom langs met een stijlenboek en eventueel wat ander materiaal. Die lopen we samen door. Zo wil ik ontdekken wat jou aanspreekt, maar ook wat absoluut niet.

Hoewel ik wel een bepaalde werkwijze heb, is er geen standaard invulling van een ontwerp. Telkens wil ik door goed te luisteren ontdekken wie ik voor me heb en wat de wensen en problemen precies zijn. Het probleem moet worden opgelost, maar altijd op maat.

Dus ben jij op zoek naar interieur en styling advies ?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

 

 

 

Soorten advies

Uitgebreid Advies

Vrijblijvend gesprek

Het eerste gesprek is vrijblijvend. Ik kom bij jou thuis om te bespreken wat jouw woonwensen en vragen zijn. Ik neem materiaal mee om mijn ideeen te kunnen verduidelijken en om een een beeld te krijgen van jouw wensen. Naar aanleiding van dit gesprek krijg je van mij een offerte toegestuurd met de kosten voor een passend advies en uitgewerkt interieurplan. Na akkoord ga ik voor je aan de slag.

Als ik het ontwerp af heb, stuur ik het digitaal naar je op. Als je het prettig vindt ook iets tastbaars te hebben waar je lekker doorheen kunt bladeren, is het ook mogelijk een ingebonden uitgeprinte versie aan te vragen.

Ik kom bij je langs om mijn advies te verduidelijken.

Onderdelen van het interieur advies:

  • Vrijblijvend gesprek
  • Digitaal moodboard
  • Plattegrond
  • Kleur en materialenplan
  • Impressie van het ontwerp
  • Verlichtingsplan
  • Styling advies
  • Advies ten aanzien van eventuele meubel-en accessoire-aankopen
  • Kostencalculatie voor het materiaal
  • Adviesgesprek ter plekke ten aanzien van het interieur en styling ontwerp

 

Richtprijs: ongeveer 850 euro per ruimte (inclusief BTW)

Exacte prijsberekening ontvang je in een offerte op maat.

 

 

 

 

Boek een afspraak

Direct advies

Bezoek aan huis

Dit houdt een bezoek bij jou thuis van ongeveer 2 uur in. Ik geef ter plekke mondeling advies over de woonvragen die jij hebt. Dit kan over van alles gaan; van de indeling van een ruimte, tot kleuren op de muur, passend meubilair, hoe meer sfeer te creëren met kleine veranderingen enzovoorts. Ik neem materiaal over interieurs mee om mijn advies te verduidelijken. Na het bezoek ontvangt u van mij een schriftelijke samenvatting van het mondeling advies.

 

Prijs: 220 euro (inclusief BTW)

 

 

Boek een afspraak
interieur en styling advies

Portfolio

Hieronder 3 voorbeelden van recente particuliere projecten waar ik met veel plezier aan het interieur en styling advies heb gewerkt. Het zijn uiteenlopende projecten; van een kleur advies tot een compleet interieur ontwerp. Als je hier vragen over hebt laat het me weten.

Bekijk meer projecten