Woonkeuken en woonkamer vrijstaande woning Arnhem Schuytgraaf

 

Voor een vrijstaande woning in Schuytgraaf Arnhem kreeg ik de opdracht om de woonkamer en de woonkeuken opnieuw te stylen met een bescheiden budget. De wens was om meer eenheid, rust en sfeer te creeren.

De al aanwezige meubels bleven grotendeels behouden.

De bewoners houden van een interieur met een natuurlijke en zachte uitstraling. Ze hadden beeldmateriaal uitgezocht met een selectie van afbeeldingen van aansprekende interieurs. Daaruit kwam een voorliefde voor natuurlijke materialen, zoals hout, riet en rotan en verder stoffen zoals linnen, met een groffere textuur. Ook de kleur groen sprong er echt uit. Met deze informatie ben ik aan de slag gegaan.

Zowel in de woonkamer als in de keuken heb ik gebruik gemaakt van een variatie in groentinten. Van heel zacht grijsgroen in de woonkamer, tot heel donkergroen op een van de wanden in de keuken.

Een aantal wanden zijn behangen met behang met verschillende patronen. Er is er wel gekozen voor dezelfde tint groen in beide behangetjes om het niet te druk te maken.

In de keuken heb ik voor een echt statement gekozen in de vorm van de grote afbeelding van een schilderij van een oude meester, van vloer tot plafond. Het wordt daardoor allemaal wat sprekender en interessanter. Ook in dit behang komen dezelfde zachte, vriendelijke, natuurlijke kleuren terug.

Om een sparkle te geven aan dit natuurlijke interieur heb ik gekozen voor rose koper. Dit glanzende materiaal geeft wat bling aan het geheel en brengt spanning in het interieur. Ook al omdat de groentinten en de rozige kleur van het koper complementair zijn.

Voor foto's