Bohemian interieurontwerp woon- en werkkamer te Velp

Een woonkamer, waarbij het eetgedeelte multifunctioneel ingezet moest kunnen worden.  Door de beperkte ruimte (23 m2) moest de eethoek ook gebruikt kunnen worden als ergonomisch verantwoorde werkplek.  Een uitdagende opdracht waar ik enthousiast mee aan de slag ben gegaan!

De wens was een bohemian interieurstijl. Ik heb daar basic bohemian van gemaakt; een iets strakkere variant.

Basic, omdat de basis rustig en licht is gehouden. Dit rustige uigangspunt houdt het geheel in balans. Het is als het ware het canvas waarop verder met kleur en textuur kan worden ‘ingekleurd’. Dit past helemaal bij de deze stijl.

De marmoleum vloer in een rustige grijstint is hierbij als uitgangspunt genomen. De vloer heeft de uitstraling van een gietvloer. Deze bestaat uitsluitend uit natuurlijke materialen.

Dan het bohemien element. Het ontwerp bevat kussens en wanddecoratie in uitbundige kleuren. De accessoires die gebruikt worden, mogen van over de hele wereld komen; van Marokko tot India en China.
Veel kleur en gebruikmakend van verschillende stijlen door elkaar. Dit wordt gedoseerd en geclusterd doorgevoerd zodat de rust bewaard blijft.

Een mooie grote print van een schilderij van een oude meester brengt net dat beetje spanning in het geheel. In het schilderij vind je alle gebruikte (specerij)kleuren van de accessoires weer terug en het vormt daardoor het verbindende element in het interieur.

Ook is er gekozen voor materialen met veel textuur; een shaggy, harig vloerkleed of een mooi schapenvacht zijn echte sfeermakers die het goed doen bij deze interieurstijl!
Bij alle keuzes die ik maak, let ik erop dat ik zoveel mogelijk werk met natuurlijke materialen en authentieke accessoires, zoals Marokkaanse kussens die ook echt uit Marokko komen. Dit is stijlvoller en geeft meer sfeer en diepte aan het interieur.