“Waalfront” Nijmegen: Nijmegen in industriële stijl!

Industriele geschiedenis

Nijmegen, een levendige stad langs de Waal. Aan deze rivier ligt de oorsprong van deze stad. Op de heuvel aan de Waal werd een Romeins fort gebouwd. Zo begon ruim 2000 jaar geleden de geschiedenis van Nijmegen aan het water. Het groeide uit met vestingwerken, ontwikkelde zich volop en begin 1900 kwam de industrie daar tot bloei. De Honigfabriek met zijn opvallende bloemsilo is getuigt daar nog dagelijks van. Dus: Nijmegen in industriele stijl!

 

Waalfront

Project “Waalfront” is in volle gang. De plek waar het wordt gerealiseerd is een unieke historische locatie. Een plek waar de industrie ooit bloeide als nooit tevoren.

Bij de aanschaf van een nieuwe woning komen een hoop keuzes kijken, op allerlei gebieden. Voor welke locatie kiezen we, welke hypotheek past het best bij ons, maar ook: hoe gaan we ons huis inrichten en welke stijl spreekt ons aan?

Een nieuwbouwwoning is een leeg canvas. Als eerste bewoner kan je alles nog helemaal zelf bepalen. Super leuk, maar soms ook best lastig! Dus: breng jouw woning in de industriele stijl in Nijmegen!

Een nieuwbouwwoning in een industriele omgeving

Tegenwoordig is er zoveel moois te kiezen. De vraag is natuurlijk; wat past bij jou en jouw woonwensen. Welke stijl en welke kleuren spreken je aan ? Welke praktische oplossingen zijn nodig om je huis echt kloppend te maken voor jou ?

Naast smaak en allerlei praktische overwegingen, kan je je bij de inrichting ook laten inspireren door de omgeving! Project “Waalfront” ligt op een plek waar de industrie een geweldige bron van inspiratie kan zijn, ook voor jouw woning.

De Industriële stijl

Wat is de industriële stijl en hoe kan jij die zelf creëren in je eigen huis?

De industriële stijl is gebaseerd op interieurs uit fabrieksgebouwen uit de 19de en de 20ste eeuw. De meubels en andere interieurelementen hebben veelal een stoere en rauwe uitstraling. Veelgebruikte materialen zijn metaal, ijzer of staal. Denk bijvoorbeeld eens aan oude fabriekslampen of steigerbuizen.

Ook leer (in cognackleur) staat prachtig bij deze stijl en geeft de nodige warmte. Je kunt leer terugvinden in bijvoorbeeld een mooie leren bank, maar ook grepen of plantendragers van leer horen bij de minder voor de hand liggende mogelijkheden.

Bakstenen muren of muren van beton doen het ook goed in deze stijl. Nu is een (oude) bakstenen muur natuurlijk wat lastig te vinden in een nieuwbouwhuis! Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg behangmerken die een levensechte print van bakstenen bieden op hun behang. Bijvoorbeeld van de collectie Paradise van het merk Esta Home (behang bakstenen donkerbruin nr. 139167) of van het merk Dutch Wallcoverings (Dutch Freestyle Behang Bakstenen nr. 102538) dat bijvoorbeeld via Behangwereld.nl te verkrijgen is.

Veelgebruikte kleuren in deze stijl zijn zwart, donkergroen, cognac, grijs, bruin en donkerblauw.

Deze stijl kan soms wat koel overkomen. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen maak je het geheel wat warmer. We hadden eerder al leer genoemd. In het verlengde daarvan kan je denken aan vachtjes en massief hout. Wat daarnaast heel goed werkt is de toevoeging van planten. Dit contrasteert prachtig met het industriële elementen in het interieur.

Shoppen voor de industriële stijl

De Nijmeegse winkel ‘Vivre Interieur Authentiek‘ heeft prachtige meubels in deze stijl. Weliswaar niet in het centrum, maar het is zeer de moeite waard om hun pand in Nijmegen Noord te bezoeken.

Ook DAANmeubel heeft een ruim assortiment meubels en armaturen in deze stijl. Op afspraak is de loods te bezoeken, maar ook in de webshop is veel moois te vinden.

Ik hoop dat ik je wat ideeën heb kunnen geven over hoe je zelf de industriële stijl in jouw huis kunt toepassen. Heel veel succes en als je nog vragen hebt of je hebt een helpende hand nodig, bel of mail gerust!