Woonkamer vrijstaande woning Roden

Dit was een opdracht voor een vrijstaande woning in Roden. De opdracht was om een interieur te ontwerpen voor een woonkamer met open keuken.

De uitdaging voor mij was om een goed samenhangend interieur te ontwerpen, terwijl een behoorlijk aantal zaken al vast stonden met betrekking tot het inrichting. Zo ging er een aantal meubels mee naar dit nieuwe huis, waaronder een eethoek met stoelen in de uitgesproken kleuren rood en paars. Daarmee was het kleurenpallet al behoorlijk bepaald. Verder zou de vloer in zandkleur ook behouden blijven.

Met deze gegevens als uitgangspunt ben ik aan de slag gegaan. Ik heb het paars als verbindingskleur gekozen en dat meer naar de auberginekleur getrokken. Dit om het geheel wat rustiger en zachter te maken. De nieuwe bank van Rolf Benz is in deze kleur gekozen, in leer. Een zeer royaal kleed , op maat gemaakt, verbindt de kleuren van de eethoek met de kleuren van de zithoek en verbindt ook de meubels van de zithoek met elkaar.

De wand die reikt tot aan de nok is behangen. Een zandkleur, maar ook een kleur die door combinaties met andere kleuren door optische kleurmenging richting taupe kan gaan, wat mooi combineert met aubergine. Door deze muur te accentueren met behang met een subtiel patroon, wordt de prachtige hoogte van deze woonkamer mooi benadrukt.

Op de wanden is gekozen voor een roomwitte kleur. De balken zijn weer in een kleur geverfd die mooi matcht met het behang.

Ik vond het leuk om met alle ingredienten van dit project lekker te gaan puzzelen en uiteindelijk tot een resultaat te komen waarin er rust en eenheid in het interieur is gebracht en bestaande en nieuwe elementen een nieuwe eenheid zijn gaan vormen.

 

“Wij waren nog nooit verhuisd, hadden een doorsnee inrichting en zaten met de handen in het haar toen we alles moesten aankleden op onze nieuwe stek in een totaal ander huis. Petra, bedankt voor de eyeopeners en rust die je ons gaf. We zijn blij met alles.”

Etty & Alje