Jouw huis in de Scandinavische woonstijl !

Ben je op zoek naar rust in je huis? Dan is de Scandinavische stijl misschien wel iets voor jou!

Less is more is op deze stijl zeker van toepassing. Kernwoorden zijn rust, eenvoud en functionaliteit.

De meubels zijn over het algemeen van hoge kwaliteit en tijdloos. Strakke lijnen, minimalistisch.

Hoe creëer jij zelf een Scandinavische woonstijl in je huis?

Met deze stappen kom je een heel eind!

Rustige basis

Licht en lichte kleuren zijn belangrijk. In Scandinavië zijn er minder zonuren. Daarom wil men het graag licht houden in huis. Dit kan door met veel wit en naturellen te werken, maar ook pastels werken goed.

Een betonvloer of een vloer van een lichte houtsoort is een goede basis. De wanden blijven ook licht. Hou je wel van meer kleur, verf dan 1 wand in een wat uitgesprokener kleur of behang. Met geometrische vormen en lijnen in het behang krijg je echt dat koele Scandinavische sfeertje.

Check out the Esta-Scandi Cool collectie !

Meubels

Ruimtelijkheid, licht-en luchtigheid is ook bij de meubels uit deze stijl erg belangrijk.

Daardoor zal je meer meubels op ranke pootjes tegen komen. Zo kan je onder de meubels doorkijken en loopt de vloer dus optisch mooi door. Dit werkt ruimtelijk. Ook een draadstoel past bij deze stijl. Je kan als het ware “door de stoel heenkijken”; luchtig en licht.

Om diezelfde reden zie je minder hoge kasten, maar meer dressoirs. Alles blijft mooi open en ruimtelijk.

Wandsystemen met laddersteunen, zoals we die kennen van bijvoorbeeld het merk Tomado, zijn ook erg geschikt. De kastenwand komt van de grond aan de wand te hangen. Zo blijft de vloer doorlopen. De laddersteunen van draadstaal passen in dit geheel.

Zachte, natuurlijke materialen

Ook de liefde voor de natuur komt terug in de Scandinavische woonstijl. (Lichte) houten vloeren, meubels met houten onderdelen, wol en vachtjes zijn elementen die deze stijl echt neerzetten.

Door deze natuurlijke materialen toe te voegen, maak je het van zichzelf toch enigszins koele Scandinavische interieur warmer. Ook geeft het textuur aan je inrichting.

Designklassiekers

Heel wat designklassiekers komen uit Scandinavië. Voeg je zo’n klassieker toe aan je interieur, dan geef je de styling meteen een enorme boost richting het hoge noorden!

Een bekend voorbeeld van zo’n klassieker is de CH24 Wishbone Chair van Wegner uit de collectie van Carl Hansen &Son.

Een andere wereldberoemde ontwerper uit Scandinavie (Denemarken) is Verner Panton. De Panton Chair uit 1967 is inmiddels een icoon en niet weg te denken uit de interieurwereld.

Voorbeelden van merken voor hedendaags Scandinavisch design zijn Muuto en Hay.

Ik hoop dat je met deze tips zelf aan de slag kunt gaan.

Mocht je er toch niet uitkomen, neem gewoon contact op of mail me !