Interieuradvies en styling in Velp

Haal buiten naar binnen !

 

Wonen in het prachtige groene dorp Velp geeft veel mogelijkheden om je volop te laten inspireren door de prachtige bosrijke omgeving.

Een heerlijke wandeling op de Veluwezoom is goed voor lichaam en geest. Hoe fijn zou het zijn om ook in je interieur iets terug te laten komen van al dat moois wat de natuur te bieden heeft.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de natuur een positief effect heeft op ons algehele welbevinden. Zo blijkt uit onderzoek dat het bezoek of kijken naar de natuur leidt tot vermindering van pijn en negatieve emoties (studie Diane E. Bowler 2010). Ook de verwerking van informatie lijkt beter te gaan door te kijken naar de natuur. Kortom, genoeg reden om de natuur es flink naar binnen te halen. Hoe zou je dat kunnen aanpakken? Hieronder zet ik een aantal suggesties op een rij waarmee jij straks een beetje Veluwse sferen in huis kan halen!

Dieren

Als ik aan de prachtige natuur op de Veluwezoom denk, dan denk ik ook meteen aan alle dieren die er te zien (en te horen!) zijn. Het roodborstje, de specht als timmerman van het bos of het dreunen van de grond als er een grote bok met zijn imposante gewei voorbij dendert.

Natuurlijke, dierlijke materialen halen het buitengevoel naar binnen. Denk aan een vacht op een houten bankje aan je keukentafel of over een fauteuil. Ook een gewei aan de muur geeft veel sfeer.

Wat ook een leuk effect kan geven is een vogelhuisje binnen ophangen. Je kan het geheel dan afmaken met op de wand bijvoorbeeld een behangboom te maken. Het vogelhuisje (liefst met vogeltje erbij!) geeft dan een erg leuk 3D-effect.

Ook meer voor de hand liggende mogelijkheden zoals een mooie foto (of eventueel voor de durfals onder ons fotobehang) of een schilderij van bijvoorbeeld Schotse Hooglanders, herten of prachtige vogels kunnen erg goed werken.

Denk ook es aan accessoires en andere elementen in leer. Zo is er de Pluber”s Piece vaas van Studio Roex. Een prachtige vaas van plantaardig gelooid leer en in Nederland vervaardigd; een echte eyecatcher en aanrader!

Ook de steunen van planken en greepjes aan kasten zijn tegenwoordig in allerlei maten en kleuren in leer verkrijgbaar. Ook dit geeft een stoer, aards beeld.

Wol is ook zo’n prachtig natuurlijk materiaal. Een heerlijk dik wollen vloerkleed, of mooie vilten kussens geven je interieur een warme, knusse uitstraling. Ook een wandkleed behoort tot de mogelijkheden.

Als laatste de tip om es te kijken naar patronen op stoffen. Stoffen met afbeeldingen van dieren zijn tegenwoordig in de meest mooie variaties verkrijgbaar.

Bomen, planten en bloemen

Natuurlijk mag al het groen niet ontbreken in je interieur. Er zijn vele mogelijkheden om de natuur naar binnen te halen. Droogbloemen zijn tegenwoordig weer volop in woonwinkels te vinden. Zet ze in een vaas voor een mooi, natuurlijk stilleven. Ook kan je ze achter glas doen. Zo maak je een mooi tafereeltje voor aan je wand.

Met het thema bomen kan je ook heel veel doen. Er zijn boomstamtafels te krijgen als eettafel. De natuurlijke vorm van de stam blijft dan zichtbaar. Dit geeft een prachtige ruige uitstraling. Ook heb je kleine bijzettafels van afgezaagde stammen. Je kan ook een roomdivider maken van boomstammen, of je kiest voor behang met bomen/boomstammen. Als de ruimte het toelaat kan je ook kiezen voor een echte boom. Natuurlijker wordt het niet!

Planten kan je ook op verschillende manieren laten terugkomen in je interieur. Tegenwoordig zijn er natuurlijk genoeg behangetjes met allerlei planten verkrijgnbaar. Mocht je echt voor een meer “bossig” thema willen gaan, wees dan wel kritisch op welk soort behang je kiest. Het kan qua sfeer al gauw wat meer richting jungle gaan. Ook leuk, maar niet als je de Veluwe in gedachten had ;).

Een mogelijkheid is uiteraard om echte planten neer te zetten (liefst in groepjes voor een duidelijk statement en een rustiger beeld). Kies voor potten in natuurlijke materialen en kleuren, zoals riet, rotan, terra cotta, leer enz. Ook hangplantjes met een hanger van touw, geknoopt door middel van de macrame-techniek kan erg mooi staan en is helemaal van nu.

Stoffen voor kussens, gordijnen of zelfs meubels kunnen een hele mooie blikvanger en groene sfeer benadrukken. Overbekend zijn natuurlijk de vele prachtige bloemenstoffen, maar ook ander afbeeldingen van bomen en planten zijn volop verkrijgbaar.

 

Ik hoop dat ik je met deze suggesties een beetje verder heb kunnen helpen (en niet het bos in heb gestuurd;)!

 

Veel succes!

 

Wil je hulp of heb je vragen, mail of bel gerust.